sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Kesäarvonta suoritettu

Sunnuntai ja eletään heinäkuun viimeistä päivää kesä kääntyy elokuun puolelle, ei haittaa vielä on kesää jäljellä. Nyt olisi kuitenkin kesäarvonta suoritettu ja kiitokset kaikille uusille ja vanhoille lukijoille sekä kivoille kommenteille. 

1. Palkinto. Ihanan kananmunakaapin voitti Silausta vailla Minna

2. Palkinto. Kati K 

3. Palkinto. Ruut Ketonen

Oikein paljon onnea voittajille. Heihin on otettu yhteyttä sähköpostitse. 



keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Vieraita

Vielä on kesää jäljellä vaikka työt taas alkoivatkin ja oli aika palata normi arkeen. Tänään kävi mukavia vieraita hiukan turisemassa kuulumisia. Ei ollakaan pitkään aikaan nähty. Lämmin ilta, ruoka ja hyvä seura mikäs sen mukavampi viettää arki ilta. Tavallaan ihan kiva että arki taas alkoi kivoja juttuja tulossa edessäpäin. Ensi viikolla olisi valokuvauskurssi Lahdessa jonka järjestää Koti kaupungin laidalla Frida yhdessä Neilikka kukkakaupan kanssa. Kursseja on ollut pitkin poikin ja onneksi yksi tuli tarpeeksi lähelle että itsekin pääsen osallistumaan. 

Tänään istuessani tuossa terassilla huomasin taas kuinka paljon näitä pikku kavereita onkaan liikenteessä. Leppäkerttuja on ollut tänäkesänä uskomattoman paljon. 




torstai 21. heinäkuuta 2016

Pikkuinen talonpoikaissohva

Siinä se nyt on pikkuinen puusohva. Jotain tuntui keittiöstä puuttuvan ja etsinkin jonkin aikaa pientä sohvaa mutta sellaista ei vain meinannut kohdalle sattua. Mutta nyt se on siinä keittiössä ja täydentää mielestäni keittiömme. Sohva on vanha lasten sivustavedettävä näitä on aika vähän, en tiedä onko niitä sitten tehty vain niin paljon vähemmän kuin isoja sivustavedettäviä vai onko ne vain ajan saatossa mennyt rikki. Tällä kertaa minun ei tarvinnut tehdä löydölleni mitään. Tykkään siitä tälläisenään, koska se sopii upeasti muuhun väritykseen.









tiistai 19. heinäkuuta 2016

Kranssi

Innostuin mökillä tekemään kransseja, kun selasin terassilla lehtiä. Lehdessä oli kivannäköinen koivunoksista tehty iso kranssi. No ei kun tuumasta toimeen ja metsään. Haettiin iso kasa koivunoksia, rautalanka ja sivuleikkurit oli onneksi jo mökillä entuudestaan niin ei niitä tarvinut mistään lähteä hakemaan. Taittelin ensin kolmesta paksummasta oksasta pyöreän kehikon kranssille ja sitten aloin vain pyörittelemään oksia kehikon ympärille. Jos kranssista haluaa oikein muhkean oksia menee todella paljon. Minusta siitä tuli ihan kivannäköinen. Yksinkertaisen kaunis. 





Oltiin muutama yö siis mökkeilemässä ja lepäilemässä. Oli ihana vain olla lueskella lehtiä ja tuijotella järvelle, mikäs sen rentouttavampaa. Käydä soutelemassa ja syödä hyvin. Ei lomalla muuta aina tarvi. 

sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Vanha nukke!

Sunnuntai ilta ei mikään huippukeli mutta ihan mukava. Justiinsa tulin saunasta ja nyt makoilen sängyllä ja katselen samalla järvelle kun teen tätä postausta. Ihanaa vielä viikko kesälomaa jäljellä. Kaikkea mukavaa on ehtinyt tässä kolmessa viikossa jo tehdä. Mökkeilyä, vieraita, Fiskarsin antiikkipäivät, parin päivän reissu Berliinissä. Porvoossakin tuli piipahdettua, kaikenlaista ja remonttiakin on kovasti tehty. Loma on ihanaa aikaa ei ole kiire minnekään mukamas... Joo on sitä ehtinyt onneksi levätäkin. Käytiin äsken mustikassakin niin paljon on mustikoita, että ei siinä kauaa mennyt kun ämpäri oli täynnä. 

Niin itse asiaan. Eikös olekkin aivan ihastuttava vanha nukke? Tämä neiti löytyi Billnäsistä vanhantavaran myyjältä, nuken jalat pilkotti pahvilaatikosta. Kysyin myyjältä että mikäs tuo on, hän kaivoi kauniin nuken sieltä esiin. Nukke on melko vanha posliininukke. Jalat siltä on ajan saatossa mennyt poikki mutta muuten se on aika hyvässä kunnossa. Minusta se oli niin kaunis suurine silmineen joten olihan se ostettava kotiin. Paljon tulee pyörittyä kirpputoreilla ja vanhojentavaroiden kaupoissa niin silmä alkaa harjaantumaan ja osaa etsiä ne mitä keräilee, joskus löytyy aika yllättäviäkin juttuja. Varsinaista lemppari kirppistä ei ole käyn millon missäkin. Tämä on aika elämäntapa olen tai ollaan molemmat hurahdettu tähän keräilyyn. 










Pellavatunikan arvonta suoritettu!

Ihanan pellavatunikan arvonta suoritettu. Tunikan lahjoitti arvontaani Josefiinan aitta. Oikein paljon onnea voittajalle, hänelle on ilmoitettu voitosta. 
Arvonta suoritettiin mökillä ja onnettarena toimi anoppini ja Rosa koiramme.
Mukava että näin moni osallistui ja hienoa saada uusia lukijoita blogiin. Kaikille oikein paljon tervetuloa seuraajaksi. 

Kesäarvonta on vielä menossa kuun viimeiseen päivään asti. 






perjantai 15. heinäkuuta 2016

Upeat löydöt

Tämän mielettömän ihanan vanhan -1900 luvun alun suklaamuotin löysin Berliinistä antiikkikaupasta. Kysyin myyjältä löytyisikö häneltä suklaamuotteja, hetken kaappeja kaivettuaan hän toi minulle tämän. En innostuksesta meinannut pysyä housuissa... Ensimmäinen kunnollinen muotti kokoelmiini näitä on vain hirveän vaikea löytää, koska nämä on vanhoja ja jo harvinaisia. Suloinen vauva muotti moista ei ole ennen tullut missään vastaan. 









Toinen esine minkä ostin on tämä oikean puoleinen pikku mylly. Isompi mylly löytyi 2014 joulukuussa Berliinistä myös mutta kirpputorilta ja nyt löytyi tämä pikkuinen vierelle. Täydelliset yhdessä. Isomman nimi on Hertie ja pikkuinen Perfect. Tykkään näiden värityksestä erityisesti, Suomessa ei tämän värisiä ole kohdalle sattunut. 




Reissu heitetty

No niin nyt on sitten parin päivän mini reissu Berliiniin heitetty. Käytiin katsomassa miehen yhtä lempi bändiä The Devil Makes Three, kuuluisalla Lido klubilla. Aivan mahtava keikka oli ei voi muuta sanoa, upea tunnelma oli. Keikka venyikin pikkutunneille asti ja hotellilla oltiinkin yömyöhällä vasta takaisin. 

Seuraavana aamuna oltiin kuitenkin hyvissä ajoin jo taas menossa. Metrolla suhattiin ristiin rastiin ja välillä käveltiin sinne ja tänne. Käväistiin myös isossa ostoskeskuksessa hieman ostoksilla ja syömässä. Tietysti antiikkikauppojen metsästys kuuluu asiaan, kun keräilijä luonteita ollaan. Pari kivaa juttua tarttui myös kotiin tuomiseksi, niistä tuonnempana. Kaupunki reissut on ihan mukavia mutta aika rankkojakin, koska siellä tulee paljon käveltyä ja paljon pitäisi ehtiä tekemään lyhyessä ajassa. Kivaa silti oli taas kerran. 

















Siellä se kotikamara häämöttää.